Terug naar persoonlijke verhalen

“Na een paar maanden ben ik overgestapt op de progesteron-only pil”

“Toen ik begon met seks gebruikte ik alleen maar condooms omdat ik geen vaste relatie had en dus nog geen ‘serieuze’ anticonceptie wilde gebruiken. Op mijn negentiende kreeg ik een vriendje en begon ik met de combinatiepil (met oestrogeen en progesteron). Daar werd ik heel misselijk van, dus na een paar maanden ben ik overgestapt op de progesteron-only pil en dat beviel heel goed. 

“Het plaatsen van de spiraal vond ik pijnlijk”

 

Toen ik een aantal jaar in het buitenland zou zijn wilde ik een vorm van anticonceptie waarbij ik niet telkens opnieuw aan de pil moest zien te komen, dus besloot ik een Mirena spiraal te laten zetten. Het plaatsen vond ik zo pijnlijk dat ik dat nooit opnieuw zou laten doen. Daarbij deed de spiraal tijdens seks pijn bij mijn vriend dus toen heb ik hem eruit laten halen.

“Anders ga ik toch weer over op de pil”

Nadat ik tijdens onze lange afstandsrelatie af en aan de progesteron-only pil gebruikte, heb ik een progesteron-only implanon in mijn arm laten zetten. Op zich werkt dat goed, maar ik koos hiervoor zodat ik niet elke dag een pil hoefde te slikken. Dat moet helaas alsnog, want ik heb heel veel last van ‘spotting’ en het enige wat daartegen helpt is het dagelijks slikken van Teunisbloemolie. De implanon moet er bijna uit, maar ik neem zeker niet een nieuwe. Ik heb het met mijn vriend erover of hij niet een vasectomie kan laten doen, omdat de kans groot is dat we allebei geen kinderen willen, maar daar moeten we het nog goed over hebben. Anders ga ik denk ik toch weer over op de pil. 

“Mijn informatie haal ik van internet”

Ik gebruik vooral het internet als ik informatie zoek over vormen van anticonceptie. Voor informatie over de werking vooral de meer officiële websites, maar voor ervaringen lees ik op forums en op reddit. Daar staat veel informatie over de bijwerkingen en de ervaringen van anderen, waar je bij de dokter veel minder over hoort. Ik denk dat ik naast de spotting, vooral in het begin van de implanon heel emotioneel ben geweest. En daarbij is mijn libido omlaag gegaan, al weet ik niet of dat echt zo is of omdat ik heb gelezen dat een bijwerking kan zijn en ik nu alleen maar denk dat het zo is.”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen over Ava, abortus en anticonceptie. Al meer dan 900 anderen gingen je voor!

Ava is een initiatief van het Humanistisch Verbond

Ava is een initiatief van