Missie

Missie

Ava streeft naar een samenleving waarin;

 • De belangen van vrouwen, trans- en non-binaire personen met een baarmoeder rondom anticonceptie en abortus kenbaar zijn en goed vertegenwoordigd worden in de media, de politiek en de medische wereld.
 • Openheid, begrip en (onderlinge) steun bestaan rondom het voorkomen of afbreken van een zwangerschap.
 • Mensen in de reproductieve leeftijd daadwerkelijk geïnformeerde en laagdrempelige toegang hebben tot contraceptieve middelen en (abortus)zorg waarbij autonomie en keuzevrijheid centraal staan.

Over Ons

Ava is een ANBI stichting en werkt zonder beloning. We vinden het belangrijk om verschillende ervaringen en ideeën samen te laten komen in het bestuur en binnen het team van Ava.

 

 

 

 

Bestuur

Voorzitter Eva de Goeij is neurowetenschapper, aanjager van Ava, was werkzaam bij het Humanistisch Verbond en betrokken bij De Bovengrondse (een feministisch platform).

Secretaris Gunilla Kleiverda is gepensioneerd gynaecoloog, betrokken bij Women on Waves, schreef voorlichtingsfolders voor de NVOG.

Penningmeester Alina Chakh is afgestudeerd jurist, werkt als consultant bij ABN AMRO.

Algemeen bestuurslid Lisa Viktorsson is feminist, vakbondsvrouw en activist. Ze werkt als bestuurder bij de vakbond FNV.

Algemeen bestuurslid Rachel Rumai is schrijver, spoken word artist en theatermaker. Daarnaast werkt ze als Stem op een Vrouw en is ze de oprichter van een intersectioneel feministisch literaire platform genaamd Zus ‘n Zo.

Het team

Kom je bij ons werken?

Dit doen we

 • Ava informeert

  Bij Ava kun je betrouwbare en toegankelijke informatie vinden over anticonceptie en abortus. Hierin werken we samen met betrouwbare partners, zoals Rutgers, Fiom, NVOG en NGvA. We zorgen er daarmee voor dat alles feitelijk klopt en duidelijk te begrijpen is. Bovendien informeren we altijd zonder waardeoordeel. 

 • Ava luistert

  Informatie die je krijgt over de pil, een spiraaltje of abortus is vaak alleen feitelijk. We missen verhalen over echte ervaringen. Ava maakt daarom contact tussen vrouwen* mogelijk. Hiermee creëren we onderlinge (h)erkenning, steun en eerlijke antwoorden op uiteenlopende vragen. 

 • Ava spreekt

  Vrouwen* hebben veel wensen en behoeftes wanneer het gaat over anticonceptie of abortus. Helaas komen die niet altijd  op de juiste plek. Beslissingen over jouw baarmoeder worden dan veel te vaak gemaakt terwijl jij er niet bij bent. In de zorg. In talkshows. In de Tweede Kamer. Ava vindt het daarom belangrijk zich namens jou uit te spreken. Naar de samenleving, de media en de politiek. We doen (anoniem) onderzoek onder onze leden en gebruiken de resultaten als startpunt voor verandering. Zo verbinden we de wensen en behoeftes van vrouwen aan sterker beleid en een betere behandeling in de medische wereld. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen over Ava, abortus en anticonceptie.

Ava is een initiatief van het Humanistisch Verbond

Ava is een initiatief van