Missie

Missie

Ava streeft naar een inclusieve samenleving waarin de belangen van vrouwen, trans- en non-binaire personen met een baarmoeder centraal staan rondom anticonceptie en abortus. We willen openheid, begrip en onderlinge steun bevorderen rondom het voorkomen of afbreken van een zwangerschap. Wij geloven in geïnformeerde keuzes, laagdrempelige toegang tot anticonceptie en abortus, waarbij autonomie en keuzevrijheid centraal staan.

Over Ons

Ava is een ANBI stichting en werkt zonder beloning. We vinden het belangrijk om verschillende ervaringen en ideeën samen te laten komen in het bestuur en binnen het team van Ava.

 

 

 

 

Ava bestaat volledig uit vrijwilligers. Bij Ava zijn artsen betrokken die op vrijwillige basis advies geven en artikelen controleren op medische accuraatheid. Ook zijn er wetenschappers, verbonden aan universiteiten, betrokken bij Ava, die ons onbezoldigd adviseren.

Bestuur

Het bestuur van Ava werkt onbezoldigd op zowel de grote lijnen als de inhoud.

Voorzitter Eva de Goeij is neurowetenschapper, aanjager van Ava, was werkzaam bij het Humanistisch Verbond en betrokken bij De Bovengrondse (een feministisch platform). Verantwoordelijk binnen Ava o.a. voor onderzoek, strategie, PR, woordvoering en lobby.

Secretaris Alina Chakh heeft rechten gestudeerd en werkt als Change Manager/organisatieadviseur bij ABN AMRO. Verantwoordelijk binnen Ava voor o.a. woordvoering, strategie, lobby,  interne en externe communicatie.

Penningmeester Laura Iqbal komt uit de evenementenbranche, heeft ruime ervaring met productie en projectmanagement en was voorheen manager bij Ava. Verantwoordelijk voor de adviesraad, focusgroepen en financiële planning.

Algemeen bestuurslid Lisa Viktorsson is feminist, vakbondsvrouw en activist. Ze werkt als bestuurder bij de vakbond FNV. Verantwoordelijk voor o.a. de strategie, communicatie en netwerken maatschappelijke organisaties.

 

Het team

Kom je bij ons werken?

Dit doen we

  • Ava informeert

    Bij Ava kun je betrouwbare en toegankelijke informatie vinden over anticonceptie en abortus. Hierin werken we samen met betrouwbare partners, zoals Rutgers, Fiom, NVOG en NGvA. We zorgen er daarmee voor dat alles feitelijk klopt en duidelijk te begrijpen is. Bovendien informeren we altijd zonder waardeoordeel. 

  • Ava luistert

    Informatie die je krijgt over de pil, een spiraaltje of abortus is vaak alleen feitelijk. We missen verhalen over echte ervaringen. Ava maakt daarom contact tussen vrouwen* mogelijk. Hiermee creëren we onderlinge (h)erkenning, steun en eerlijke antwoorden op uiteenlopende vragen. 

  • Ava spreekt

    Vrouwen* hebben veel wensen en behoeftes wanneer het gaat over anticonceptie of abortus. Helaas komen die niet altijd  op de juiste plek. Beslissingen over jouw baarmoeder worden dan veel te vaak gemaakt terwijl jij er niet bij bent. In de zorg. In talkshows. In de Tweede Kamer. Ava vindt het daarom belangrijk zich namens jou uit te spreken. Naar de samenleving, de media en de politiek. We doen (anoniem) onderzoek onder onze leden en gebruiken de resultaten als startpunt voor verandering. Zo verbinden we de wensen en behoeftes van vrouwen aan sterker beleid en een betere behandeling in de medische wereld. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen over Ava, abortus en anticonceptie. Al meer dan 900 anderen gingen je voor!

Ava is een initiatief van het Humanistisch Verbond

Ava is een initiatief van