Terug naar persoonlijke verhalen

“Het plaatsen van de spiraal vond ik pijnlijk”

“Toen ik begon met seks gebruikte ik alleen maar condooms omdat ik geen vaste relatie had en dus nog geen ‘serieuze’ anticonceptie wilde gebruiken. Op mijn negentiende kreeg ik een vriendje en begon ik met de combinatiepil. Daar werd ik heel misselijk van, dus na een paar maanden ben ik overgestapt op een andere pil en die beviel beter.

Toen ik een aantal jaar in het buitenland ging werken, wilde ik een vorm van anticonceptie waarbij ik niet telkens opnieuw aan de pil moest zien te komen, dus besloot ik een spiraal te laten zetten. Het plaatsen vond ik zo pijnlijk dat ik dat nooit opnieuw zou laten doen. Daarbij deed de spiraal tijdens seks pijn bij mijn vriend dus toen heb ik hem eruit laten halen. 

Ik heb toen een implanon laten zetten, een anticonceptiestaafje in je arm. Op zich werkt dat goed, maar ik koos hiervoor zodat ik niet elke dag een pil hoefde te slikken. Dat moet helaas alsnog, want ik heb heel veel last van ‘spotting’ en het enige wat daartegen helpt is het dagelijks slikken van Teunisbloemolie. 

De implanon in mijn arm moet er bijna uit, maar ik neem zeker geen nieuwe. Ik heb het met mijn vriend erover of hij zich niet wil laten steriliseren, omdat de kans groot is dat we allebei geen kinderen willen, maar daar moeten we het nog goed over hebben. Anders ga ik denk ik toch weer over op de pil.”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen over Ava, abortus en anticonceptie. Al meer dan 900 anderen gingen je voor!

Ava is een initiatief van het Humanistisch Verbond

Ava is een initiatief van