Alle tips van

Dr. Lianne Holten

Schrijft sinds 28 februari 2022 voor Ava
Met een hele kleine bio wie deze persoon is of bij welke organisatie deze is aangesloten. Over meerdere regels, maar nooit langer dan één alinea lan.

Dr. Lianne Holten is verloskundige, antropoloog, docent en onderzoeker. Haar focus ligt op het verbeteren van vrouwengezondheidszorg. Zij heeft onderzoek gedaan naar schaamte, bevallen tegen medisch advies en toegankelijkheid van abortuszorg in Nederland. Voor het laatste onderzoek heeft zij, in opdracht van Women on Waves , twintig vrouwen geïnterviewd die een abortus hebben gedaan. De resultaten zijn gebruikt voor de ontwikkeling van de behandelkeuzehulp.

Lees hier het verhaal van Holten dat is gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Sexual and Reproductive Health Matters.

Steun ons. Wij kunnen niet zonder jouw donatie.

Bij Ava vind je betrouwbare informatie over abortus en anticonceptie. We luisteren naar hoe jij je voelt over een abortus. We zorgen dat beleidsmakers ook luisteren naar jouw wensen. En we spreken ons uit. Over keuzevrijheid en meer begrip voor vrouwen die een zwangerschap afbreken.

Ava informeert
Ava luistert
Ava spreekt

Doe een donatie
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen over Ava, abortus en anticonceptie. Al meer dan 900 anderen gingen je voor!

Ava is een initiatief van het Humanistisch Verbond

Ava is een initiatief van