Word GRATIS lid en krijg toegang tot deze en alle artikelen.

Ben je al lid? login in om dit te lezen.

Naar alle artikelen
Abortus
Hey, het is oké!

Hulp vragen

Het kan eng zijn om je voor iemand open te stellen en je gevoelens te uiten, maar de juiste mensen zullen luisteren, je aanmoedigen en je steunen. Het is oké om iemand binnen te laten, je hoeft de last niet alleen te dragen.

Als je iemand met expertise wilt spreken, kan je altijd contact opnemen met je huisarts, gynaecoloog, arts of abortusaanbieder. Ook al lijkt het misschien eng om dat te doen, onthoud dat je niet de eerste bent, en ook niet de laatste die iets soortgelijks meemaakt. Daar zijn de professionals voor. Ze zijn er om je te helpen.

Deze organisaties bieden hulp:
• Het Humanistisch Verbond organiseert gespreksgroepen onder leiding van professionals voor mensen die voor een abortus hebben gekozen;.
Fiom organiseert ook gespreksgroepen onder leiding van professionals voor mensen die voor een abortus hebben gekozen.
Abortusbuddy’s zorgt voor een vrijwillige die je ondersteunt naar de abortuskliniek.

“Als je ergens mee zit, probeer er dan over te praten met iemand die je vertrouwt, de reactie zal je verbazen. En samen sta je sterker dan alleen.”

Ayana

“Eerder deze week hadden mijn vriend en ik het er nog over. Hoe belemmerend het taboe omtrent abortus is, en hoe we er zelf aan bijdragen door het met weinig mensen om ons heen te bespreken. Bang voor veroordeling, maar ook voor het kwijtraken van vrienden.” – Cyanne

“En een week later heb ik me nog maar een keer getest. Zwanger! Mijn wereld stortte in, waarom is dit niet wat ik wil? Waarom nu? En waarom met hem? Ik wist het echt even niet meer, het lampje ging uit.” – Jess

Podcast (Engels) – Whenna vertelt over de gemengde gevoelens die ze had tijdens haar abortus in Zuid-Afrika. En ze deelt de moeite die ze had om zich uit te drukken en kwetsbaar te zijn. TW: abortus, emotionele pijn, afbeelding van kliniek en artsen, discriminatie

Steun ons. Wij kunnen niet zonder jouw donatie.

Dan leggen we je eindelijk eens goed uit hoe het zit. En luisteren naar hoe jij je voelt over anticonceptie en een abortus. Zodat de beslissers het beter moeten doen en jij meer keuze hebt.

Doe een donatie

Nog geen opmerkingen

Wil jij ook reageren? Lees hier onze gedragscode

Wil je meepraten? Word dan Gratis lid

ben je al lid? log dan in om te reageren

Steun ons. Wij kunnen niet zonder jouw donatie.

Dan leggen we je eindelijk eens goed uit hoe het zit. En luisteren naar hoe jij je voelt over anticonceptie en een abortus. Zodat de beslissers het beter moeten doen en jij meer keuze hebt.

Doe een donatie
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen over Ava, abortus en anticonceptie.

Ava is een initiatief van het Humanistisch Verbond

Ava is een initiatief van