Terug

FMNST X CUTKLUB X Ava: Baas In Eigen Buik

We need to talk! Al decennia lang wordt er gestreden voor goede en veilige abortuszorg, maar nog steeds staat het recht op zelfbeschikking wereldwijd onder druk. Dit recht mag niet verloren gaan. Hierom hebben FMNST, CUTKLUB en Ava de handen ineengeslagen om deze middag te organiseren. Verwacht een programma vol pakkende verhalen, belangrijke discussies, toegankelijke informatie, (h)erkenning en natuurlijk de onthulling van het kunstwerk van CUTKLUB: de KIJKDOOS.

Waarom hangt er zo’n stigma rondom abortus? Hoe is de abortuswetgeving in Nederland geregeld? Wat beweegt iemand om een abortus te ondergaan? Wat kunnen wij leren van de wetgeving in andere landen? Hoe inclusief is de zorg rondom abortus? Wat kunnen wij leren van de wetgeving in andere landen? En welke rol spelen media en sociale media in de beeldvorming rondom dit onderwerp? Dit en meer zullen we bespreken tijdens een panelgesprek met Michantely de Jong, Devika Partiman, Ryan Ramharak en Alina Chakh dat wordt geleid door Laura van FMNST.

 

Over CUTKLUB

Makerscollectief CUTKLUB merkte dat dit onderwerp nog onderbelicht is, terwijl het juist een belangrijk onderdeel uitmaakt van de emancipatie en maatschappij waarin we leven.

KIJKDOOS by CUTKLUB – CUTKLUB (@cutklub), een creatieve agency dat creëert vanuit een vrouwelijk-maatschappelijk perspectief, lanceerde eerder in 2022 op Internationale Vrouwendag de “KIJKDOOS”. Een grote roze kijkdoos waarin verschillende makers uit de kunst- en cultuursector zich uitlieten over het thema: de vulva. In samenwerking met makerscollectief LFMC kon dit project gerealiseerd worden. Op 15 januari zal de KIJKDOOS opnieuw onthuld worden, dit keer met het thema abortus. Met gebruik van de QR-code op de KIJKDOOS, kun je online meer informatie over het kunstwerk en de kunstenaar vinden.

 

Over FMNST

Intersectioneel feministisch platform “FMNST” (@fmnstplatform) is bij Tolhuistuin niet onbekend. Oprichter Laura houdt zich online bezig met het educaten van mensen over belangrijke maatschappelijke thema’s zoals gender, seksualiteit, anti-racisme en meer. Aansluitend heeft FMNST een podcast met hetzelfde doel: “FMNST TALKS: de podcast”. Hiernaast organiseert Laura regelmatig panelgesprekken bij Tolhuistuin om informatie te delen en (met name) gemarginaliseerde groepen samen te brengen.

 

Tickets

Kaartjes kosten €10,- euro en kan je kopen via de link hieronder.
Als je lid bent van Ava krijg je 50% korting! Hiervoor heb je code: AVA@THT2023 nodig.

Koop hier je kaartje
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen over Ava, abortus en anticonceptie. Al meer dan 900 anderen gingen je voor!

Ava is een initiatief van het Humanistisch Verbond

Ava is een initiatief van