Alle tips van

Simona Nikolaeva, Esmee Rosielle, Picabo Rimac & Lucca-Sophia Kraus NL

Even voorstellen

We willen het stigma rond abortus doorbreken

Wij zijn Simona Nikolaeva, Esmee Rosielle, Picabo Rimac & Lucca-Sophia Kraus. Wij zijn een studententeam van het Windesheim Honours College in Zwolle met als studierichting Global Project & Change Management.

Een semester lang kregen we de kans om dieper in te gaan op een complex probleem naar keuze en samen te werken met partijen en organisaties die zich bezig houden met hetzelfde onderwerp.

We hebben gewerkt aan het stigma rond abortus in Nederland. We wilden het onderwerp onder de aandacht brengen, zodat meer mensen zich van het stigma bewust zijn. Ook wilden we de ervaring van een abortus normaliseren en de stereotypen en taboes eromheen doorbreken. Met de lijst hey, het is oké! wilden we benadrukken dat tijdens een abortus alle emoties en gevoelens toegestaan zijn. Alles wat je voelt is oké!

We hopen hiermee dat mensen met een abortuservaring zich meer gesteund en begrepen voelen. Een abortus is niet slecht. Dit willen we meegeven.

Iets delen, iets weten? Leuk! Mail naar: info@avahelpt.nl

Steun ons. Wij kunnen niet zonder jouw donatie.

Bij Ava vind je betrouwbare informatie over abortus en anticonceptie. We luisteren naar hoe jij je voelt over een abortus. We zorgen dat beleidsmakers ook luisteren naar jouw wensen. En we spreken ons uit. Over keuzevrijheid en meer begrip voor vrouwen die een zwangerschap afbreken.

Ava informeert
Ava luistert
Ava spreekt

Doe een donatie
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen over Ava, abortus en anticonceptie. Al meer dan 900 anderen gingen je voor!

Ava is een initiatief van het Humanistisch Verbond

Ava is een initiatief van